"Halk Sağlığı Haftasında" Gebe Bilgilendirme Sınıfı ve Çorlu Devlet Hastanesi Gebe Okullarına Ziyaret…
11 Mayıs 2020

Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri ‘Halk Sağlığı Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı; halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır. 2019 yılında Halk Sağlığı Haftasının teması anne ve çocuk sağlığı olarak belirlenmiştir. Gebelerin; doğum öncesi, doğum, doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne ve baba adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmak için Gebe Okullarında anne adaylarına bilgi verilmektedir. Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Haci Bayram ZENGİN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcımız Dr. Hülya BECERİR ve ÇEKÜS Biriminde Uzman olarak görev yapan Dr. Şebnem DEMİRTAŞ, 6 Eylül Cuma günü Süleymanpaşa Sağlıklı Hayat Merkezi eğitimcileri tarafından Altınova Aile Sağlığı Merkezinde düzenlenen Gebe bilgilendirme sınıfını ve Çorlu Devlet Hastanesi Gebe Okulunu ziyaret etmişlerdir.

• Web resim 1.jpg
  • Web resim 2.jpg