Tekirdağ Adliye Sarayı Bebek Dostu Destekleyici Kuruluş Ünvanı almıştır.
11 Mayıs 2020

Ulusal ve Uluslararası düzeylerde Anne Sütünün bebek beslenmesinde ve sağlığındaki birincil yeri üzerinde önemle durulmaktadır. Anne sütü, yenidoğan ve süt çocukları için ideal bir besindir. Ülkemizde kutlanmakta olan 1-7 Ekim Emzirme Haftasının amacı, anne sütü ile beslenmenin önemine yönelik farkındalığı arttırmaktır. Dünyanın pek çok bölgesinde gözlenen emzirme oranlarının azalmasına bağlı olarak meydana gelen bebek ölümlerindeki büyük artışlar sebebiyle, 1991 yılında WHO ve UNICEF tarafından Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu çalışmaları başlatılmıştır.
Başarılı bir emzirmenin başlatılması ve sürdürülmesi için, annelerin doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasında sadece aileleri ve toplum tarafından değil, bütün sağlık sektörü tarafından da etkin olarak desteklenmesi gerekir.
Unutulmamalıdır ki Anne sütü yenidoğan bebek için en iyi, en doğal besindir. Her zaman taze ve mikropsuz, daima hazır ve bedavadır. Bebekle anne arasında özel bir sevgi bağı kurulmasını sağlar, sindirimi kolaydır. İlk ağız sütü bebeği hastalıklardan korur, ilk aşısıdır. İlk 6 ay sadece anne sütü verilmeli, 6. aydan sonra uygun ek besinlerle birlikte 2 yaş ve ötesine kadar emzirmeye devam edilmelidir.
İlimiz 2014 yılı Aralık ayında “Altın Bebek Dostu İl” unvanı almıştır. İlimizde hizmet veren tüm kamu hastanelerimiz, özel hastanelerimizin de çoğu bebek dostu hastane unvanına sahiptir. İlimizdeki çeşitli kuruluşlar da yaptıkları çalışmalar ve oluşturdukları emzirme odaları ile Bebek Dostu Destekleyici Kuruluş unvanı almaktadır.
Tekirdağ Adliye Sarayının Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu çalışmalarına yaptıkları katkılardan dolayı 02 Ekim 2019 günü saat:14.00’te İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Cengiz BECERİR tarafından Cumhuriyet Başsavcısı Güngör KARAKOÇ’a Bebek Dostu Destekleyici Kuruluş belgesi takdim edilmiş, bebek bakım ve emzirme odasının açılışı yapılmıştır. Törene Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Haci Bayram ZENGİN, Adalet Komisyonu Başkanı Naci ERGİN, Tekirdağ Baro Başkanı Sedat TEKNECİ ve odanın tefrişatını yaptıran Avukat Mehmet İŞCAN da katılmıştır.
Bu yolda hep beraber yürüyüp insan odaklı çalışmalarda birbirinden ayrılmaz halkaları oluşturmak öncelikli amacımızdır. İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ÇEKÜS Birimi olarak bu çalışmayı düşündükleri ve halkımıza böyle bir hizmeti vermek için gösterdikleri çabadan dolayı Tekirdağ Adliye Sarayı yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

• 1.jpg
  • 2.jpg