2020 YILI (14.000 SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI) YEDEK SÜREKLİ İŞÇİ EVRAK TESLİMİ HAKKINDA DUYURU
18 Mayıs 2020

2020 YILI (14.000 SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI)

YEDEK SÜREKLİ İŞÇİ EVRAK TESLİMİ HAKKINDA DUYURU



Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında, 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında çalıştırılmak üzere, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 14.000 kadroya “temizlik görevlisi, özel güvenlik görevlisi (silahsız), hastane klinik destek elemanı, aşçı” mesleklerinde kura sonrası atanmaya asıl olarak hak kazanan adayların atama işlemleri Bakanlık Makamının 24/03/2020 tarih ve 299 sayılı olurları ile uygun görülmüştür.

 

            14.000 Sürekli İşçi Alımından;

 

Bakanlığımızca İlimize (105 Temizlik Görevlisi, 20 Güvenlik Görevlisi (Silahsız), 25  Klinik Destek Elemanı (Hastane)) sürekli işçi kadrosu tahsis edilmiştir.

 

İlimize tahsis edilen kadrolardan boş kalan (30 Temizlik Görevlisi, 10 Güvenlik Görevlisi (Silahsız) ve 8  Klinik Destek Elemanı (Hastane)) sürekli işçi kadrosu için,kura neticesinde belirlenen yedek hak sahipleri arasından İlk yedek hak sahibinden başlanmak üzere sıralamaya göreatama işlemleri yapılacağından;

 

Bu kapsamda İlimiz emrine 4857 sayılı Kanun kapsamında sürekli işçi statüsünde yedek aday olarak yerleşenlerin göreve başlama taleplerini içeren başvuruları Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğünce alınacak, göreve başlama işlemleri aşağıda belirtilen şekilde yapılacaktır.

 

İlimiz emrine yerleştirilmeye hak kazanan Sürekli İşçi (yedek) hak sahibi adayları göreve başlama taleplerini içeren başvurularını Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü http://www.yhgm.saglik.gov.tr/ adresinde yer alan ilanda belirtilen hususlara dikkat ederek 20.05.2020-22.05.2020 tarihleri arasında (Mesai Saatleri İçerisinde) İlgili ilan Ek-1 de istenilen belgeler ile birlikte, 22.05.2020 tarihi mesai bitimine kadar TEKİRDAĞ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 100. Yıl, Hüseyin Muncuoğlu Cd. No: Süleymanpaşa/Tekirdağadresine mazeret belirtilen durumlar hariç şahsen yapılacak olup posta, kargo, kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru evrakı teslim etmeye gelen işçilerin COVİD-19 salgını nedeniyle maske takarak gelmeleri rica olunur.

 

İlimiz kadrolarına kura neticesinde yedek olarak yerleştirmeleri yapılan hak sahiplerinden yukarıda belirtilen süre içinde mazeretsiz olarak başvuru yapmayan veya başvurup da evrakları tekemmül ettiği halde ataması yapılıp mazeretsiz olarak tebliğ tarihinden itibaren 10 gün içinde göreve başlamayanlar yerleştirmeden doğan haklarını kaybedeceklerdir. Bu durumda olanların atamaları iptal edilecek olup yerine sırada bulunan yedek hak sahipleri evrak teslimi için devlet edilecektir.

 

Mezkûr ilan, kura neticesinde yedek olarak yerleşmeye hak kazananlar için tebligat niteliğinde olup, hak sahiplerine ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

 

İLGİLİLERE İLANEN DUYRULUR.