2020 YILI (14.000 SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI) YEDEK SÜREKLİ İŞÇİ EVRAK TESLİMİ HAKKINDA DUYURU (2)
01 Haziran 2020

Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında, 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında çalıştırılmak üzere, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 14.000 kadroya “temizlik görevlisi, özel güvenlik görevlisi (silahsız), hastane klinik destek elemanı, aşçı” mesleklerinde kura sonrası atanmaya asıl olarak hak kazanan adayların atama işlemleri Bakanlık Makamının 24/03/2020 tarih ve 299 sayılı olurları ile uygun görülmüştür.

Türkiye İş Kurumu tarafından, Bakanlığımıza gönderilen başvurular üzerine 8-9 Nisan 2020 tarihlerinde noter huzurunda çekilen kura neticesinde yerleşmeye hak kazanan asil ve yedek adaylar belirlenerek ilan edilmiştir.

Bakanlığımız kadrolarına kura neticesinde asıl olarak yerleştirmeleri yapılanlar ile 20-22 Mayıs 2020 tarihleri arasında müracaat etmesi için ilan yapılan yedek hak sahiplerinden; mazeretsiz olarak belirlenen başvuru süresi içerisinde başvurmayan adayların yerleştirmeden doğan haklarını kaybetmişlerdir.

Bu sebeple İlimize tahsis edilen kadrolardan boş kalan (8 Temizlik Görevlisi, 3 Güvenlik Görevlisi (Silahsız) ve 3 Klinik Destek Elemanı (Hastane)) sürekli işçi kadrosu için, kura neticesinde belirlenen yedek hak sahipleri arasından sıradaki yedek hak sahibinden başlanmak üzere sıralamaya göre atama işlemleri yapılacağından; Bu kapsamda ekli listede bilgileri bulunan yedek aday olarak yerleşenlerin göreve başlama taleplerini içeren başvuruları aşağıda belirtilen şekilde yapılacaktır.

         Bu çerçevede;

 

  • 1-Yedek hak sahiplerinden göreve başlama işlemlerine ilişkin başvurular; Ek-1 de istenilen belgelerle birlikte Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğünce (100. Yıl Mahallesi Hüseyin Mumcuoğlu Caddesi No:37 59100 Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ) 02-03-04/06/2020 tarihleri arasında alınacaktır. Yedek hak sahipleri; bu süre içinde istenen belgeler ile birlikte Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğüne şahsen başvuru yapacak olup posta, kargo veya kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
  • 2-Hastalık veya doğumla ilgili mazereti sebebiyle başvuru evrakını şahsen teslim edemeyecek durumda olanların, bu durumlarını tabip raporuyla belgelendirmeleri halinde birinci derece yakınları aracılığı ile yapacakları başvuruları kabul edilecektir.
  • 3-Halen askerde olmaları sebebiyle başvuramayacak olanlar, başvuru evrakını birinci derece yakınları aracılığı ile Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edebilecektir. Bu durumdaki yedek hak sahipleri, terhis tarihinden itibaren otuz gün içerisinde dilekçe ve terhis belgesiyle birlikte Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.
  • 4-Yedek olarak yerleşmeye hak kazanan adaylardan, hastalık veya doğumla ilgili mazeretleri hariç istenilen belgeler bizzat yedek hak sahibi tarafından Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilecektir.
  • 5-Hastalığı nedeniyle atanmaya müteakip göreve başlayamayacak durumda olanlar, durumlarını tabip raporuyla belgelendirmeleri ve rapor bitim tarihinden itibaren 4 iş günü içerisinde başvurmaları kaydıyla göreve başlatılabileceklerdir.
  • 6-Doğumla ilgili mazereti nedeniyle atanmaya müteakip göreve başlayamayacak durumda olanlar, doğum raporunu ibraz etmesi kaydıyla analık izin süresi bitimine müteakip 4 iş günü içerisinde başvurmaları kaydıyla göreve başlatılabilecektir.
  • 7-Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğin “gerçeğe aykırı belge verilmesi veya beyanda bulunulması” başlığı altında düzenlenen 9 uncu maddesine göre, Bakanlığımız kadrolarına yedek olarak yerleştirilen yedek hak sahiplerinden gerçeğe aykırı belge verenler, yalan, yanlış, yanıltıcı veya gerçeğe aykırı beyanda bulunanların atamaları yapılmayacak, sehven yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilecek ve görevlerine son verilecektir. Bu kişilere mali bir bedel (maaş gibi) ödenmişse, ödenen bedel yasal faiziyle birlikte geri alınacaktır.
  • 8-Ataması yapılanların tebligat işlemleri için Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemindeki (ADNKS) adresler esas kabul edilecek olup bu adresteki herhangi bir değişim durumunda adresin güncellenmesine ilişkin yükümlülük hak sahibine ait olacaktır. Ayrıca hak sahibi başvuru formuna iletişim bilgilerini de eklemekle yükümlüdür.

     

           İlimiz kadrolarına kura neticesinde yedek olarak yerleştirmeleri yapılan hak sahiplerinden yukarıda belirtilen süre içinde mazeretsiz olarak başvuru yapmayan veya başvurup da evrakları tekemmül ettiği halde ataması yapılıp mazeretsiz olarak tebliğ tarihinden itibaren 10 gün içinde göreve başlamayanlar yerleştirmeden doğan haklarını kaybedeceklerdir.

        

    İlan, kura neticesinde yerleşmeye hak kazananlar için tebligat niteliğinde olup, hak sahiplerine ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

     

     

    EKLER

  • 1-Başvuru Yapması Beklenen Yedek Aday Listesi.
  • 2-Göreve Başlayış İşlemleri İçin Gerekli Belgeler.
  • 3-Başvuru Formu.
  • 4-Mal Beyanı Formu.

 

 

İLGİLİLERE İLANEN DUYRULUR.