02-04 HAZİRAN 2020 TARİHLERİ ARASINDA MÜDÜRLÜĞÜMÜZE ATAMAYA ESAS BELGE TESLİM EDEN ADAYLARIN ATAMAYA ESAS BAŞVURU SONUÇLARI İLE GÖREVE BAŞLAYIŞ BİLGİLENDİRME İLANIDIR.
08 Haziran 2020

2020 YILI SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI YEDEK HAK SAHİBİ 02-04 HAZİRAN 2020 TARİHLERİ ARASINDAMÜDÜRLÜĞÜMÜZE ATAMAYA ESAS BELGE TESLİM EDEN ADAYLARIN ATAMAYA ESAS BAŞVURU SONUÇLARI İLE GÖREVE BAŞLAYIŞ BİLGİLENDİRME İLANIDIR.

Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 08/04/2020 tarih ve E.1172 sayılı yazıları ile bildirilen, Bakanlık Makamı’nın 24.03.2020 tarihli ve 299 sayılı Olurları gereği; Bakanlığımız taşra teşkilatında 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında çalıştırılmak üzere istihdamı uygun görülen kadrolara Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, 08-09 Nisan 2020 tarihlerinde gerçekleşen 14.000 sürekli işçi alımı kurası sonucu 02-04 Haziran 2020 tarihleri arasındaMüdürlüğümüze Atamaya Esas Belge teslim edip, Komisyonca Bakanlığa atama teklifi uygun görülen Sürekli İşçilerin Müdürlüğümüz ve bağlı sağlık tesisleri emrine atama işlemleri 08/06/2020 tarihinde tamamlanmıştır.

İlimiz emrine yerleştirilmeye hak kazanan Sürekli İşçi (Yedek) hak sahibi adayların atamaya esas başvuru belgelerin incelenmesi ve değerlendirilmesi amacı ile Müdürlük Makamı’nın 20/05/2020 tarih ve E.5133 sayılı Olurları ile oluşturulan Komisyonumuzca ilgili tarihlerde mazeretsiz olarak Müdürlüğümüze atamaya esas başvuru belgelerini sunmayan kişilere ait Tutanak ve Ekli liste de sunulmuştur. Bu kişiler yerleştirmeden doğan haklarını kaybetmişlerdir.

Yine; 02/06/2020-04/06/2020 tarihleri arasında Müdürlüğümüze atamaya esas başvuru evraklarını teslim eden adaylara ait Komisyon Kararları Ek-1, Ek-2 ve Ek-3 de sunulmuştur.

·         Mazeretsiz olarak Müdürlüğümüze atamaya esas başvuru belgelerini sunmayan kişilere ait Tutanak ve Ekli liste

·         Ek-1Atamaya Esas Evrak Teslim Eden Güvenlik Görevlisi (Silahsız) Mesleği Komisyon Kararı

·         Ek-2Atamaya Esas Evrak Teslim Eden Klinik Destek Elemanı (Hastane) Mesleği Komisyon Kararı

·         Ek-3Atamaya Esas Evrak Teslim Eden Temizlik Görevlisi Mesleği Komisyon Kararı

Ataması yapılan Sürekli İşçiler görev yapacakları yerleri https://ckysweb.saglik.gov.tr/personelgorevyeri/ adresinden öğrenilebilmektedir.

Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 15/05/2020 tarih ve E.1425 sayılı kayıtlı yazıları ile Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi web adresi https://yhgm.saglik.gov.tr/ adresinde yayımlanan 15/05/2020 tarihli Web İlanı gereği;

ATAMASI YAPILAN SÜREKLİ İŞÇİLERİN GÖREV YERLERİNE BAŞLAYIŞLARI İLE İLGİLİ OLARAK AŞAĞIDA BELİRTİLEN HUSUSLARA DİKKAT ETMELERİ ÖNEMLE RİCA OLUNUR.

1-Ataması yapılanlardan; atama işleminin sonuçlanmasını müteakip yasal mazeretler haricinde 10 (On) gün (17/06/2020 son gündür.) içinde göreve başlamayanların ATAMALARI İPTAL edilecektir.

2-İkametgâhı yerleşmeye hak kazandığı yerde olup da, halen başka yerde bulunan adaya göreve başlaması için 5(Beş) gün yol hakkı tanındıktan sonra göreve başlaması sağlanacaktır.

3-Halen askerde olmaları sebebiyle göreve başlatılamayacak durumda olanlar, durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla, terhis tarihinden itibaren otuz (30) gün içerisinde dilekçe ve terhis belgesi ile birlikte Müdürlüğümüze müracaat etmesi durumunda göreve başlatılacaktır.

4- Yasal mazereti sebebiyle (hastalık, doğum vb.) göreve başlatılamayacak durumda olanlar, durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla mazeretlerinin sona erdiği tarihten itibaren 4 (dört) iş günü içerisinde göreve başlatılacaktır.

5-Halen kamu görevlisi olarak veya 4857 sayılı İş Kanununun 17 nci maddesi kapsamındaki bildirim şartına tabi olarak çalışanlardan, istifa/sözleşme fesih taleplerini kurumlarına/işyerlerine iletmiş olmakla birlikte, bu işlemlerin devam etmesi nedeniyle görevine başlayamayacak durumda olanlar, durumlarını belgelendirmek şartıyla mazeretlerinin sona erdiği tarihten itibaren 4 (dört) iş günü içerisinde göreve başlatılacaktır.

BAŞLAYIŞ İÇİN MÜRACAAT YERLERİ:

ATAMA YERİ

TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI

OLANLAR. TEKİRDAĞ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ATAMA BİRİMİNE BAŞLAYIŞ YAPMAK ÜZERE MÜRACAAT ETMELERİ GEREKMEKTEDİR.

ATAMA YERİ

….. DEVLET HASTANESİ

OLANLAR. ATAMA YERDEKİ ÖZLÜK BİRİMLERİNE BAŞLAYIŞ YAPMAK ÜZERE MÜRACAAT ETMELERİ GEREKMEKTEDİR.

… AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ/HASTANESİ

MEZKÛR İLAN, KURA NETİCESİNDE YEDEK OLARAK YERLEŞMEYE HAK KAZANANLAR İÇİN TEBLİGAT NİTELİĞİNDE OLUP, HAK SAHİPLERİNE AYRICA TEBLİGAT YAPILMAYACAKTIR.