2018 NİSAN 4924 SAYILI KANUNA TABİ SÖZLEŞMELİ PERSONEL YERLEŞTİRME KURASI -İLAN METNİ-
11 Nisan 2018

2018 NİSAN

4924 SAYILI KANUNA TABİ SÖZLEŞMELİ  PERSONEL YERLEŞTİRME KURASI

-İLAN METNİ-

     Müdürlüğümüze bağlı sağlık tesislerinde 4924 sayılı Kanuna göre istihdam edilen sözleşmeli sağlık personelinin işe alınmaları ve yer değiştirme işlemlerini düzenleyen, “Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları 4924 Sayılı Kanuna Tabi Sözleşmeli Sağlık Personeli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği” gereğince Sözleşmeli Personel istihdamı yapılacaktır. Buna göre aşağıdaki açıklamaların yapılması gerektiği görüşülmüştür.

1-Başvurular 11/04/2018 tarihinde başlayıp, 24/04/2018  tarihi saat 17:00’ye kadar  Müdürlüğümüz Personel Hizmetleri-Destek Hizmetleri Başkanlığı Atama Biriminde olacak şekilde yapılacaktır. Bu tarihten sonra gelen başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru formu ve Personel Bilgi Sisteminden alınan güncel Hizmet Puanını gösterir belge kurum üst yazısı ile gönderilecektir. (Elden teslim edilmeyecektir.)

2- Başvurusu bu tarihe kadar Müdürlüğümüze yapılan personelin müracaatı bulunduğu yere kabul edilecek olup, hizmet puanı ve görev süresi Müdürlüğümüzce tespit edilip buna göre işlem yapılacaktır.   

3-Kuraya Müdürlüğümüze bağlı sağlık tesislerinde görev yapan Uzman Tabip (Acil Tıp) ve Tabipler başvuracaktır.

4-Münhal Kadrolar, Müdürlüğümüzün sayfasında (tekirdagism.saglik.gov.tr) hizmet birimi, unvan ve branşlar itibariyle ilan edilmiş olup müracaatlar bu doğrultuda alınacaktır.

5-Sözleşmeli personel pozisyonlarına geçmek üzere usulüne uygun olarak başvuran personelin başvuruları ilgili mevzuata göre Müdürlüğümüz tarafından kurulan Komisyon tarafından değerlendirilecektir.

6-Personelin görev yaptığı birimde durumuna uygun boş pozisyon bulunması durumunda diğer pozisyonlar için yaptığı başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır.

7- Boş pozisyonlara öncelikle, pozisyonların vize edildiği birimlerde çalışan Devlet Hizmet Yükümlüsü olanların yerleştirme işlemleri yapılacaktır. Devlet Hizmeti yükümlülerin yerleştirme işlemlerinden sonra, boş pozisyon kalması halinde, aynı birimde çalışan ve Devlet Hizmet Yükümlüsü olmayanların yerleştirme işlemleri yapılacaktır.

8-Uzman Tabip (Acil Tıp) ve Tabip pozisyonlarının tamamı, ilgili unvan ve branştaki personelin pozisyonun bulunduğu sağlık biriminin Acil Servislerinde istihdam edilmek üzere kullanılacaktır.

 

9-Devlet hizmeti yükümlülerinin görev yerleri 3359 sayılı Kanun gereği değiştirilemediğindenancak görev yaptıkları birimdeki boş sözleşmeli personel pozisyonlarına başvuru yapabileceklerdir.

 

10- Müdürlüğümüzce yayımlanacak olan kura neticesinde yerleşen personelin sözleşmeli statüye geçiş işlemleri ÇKYS üzerinden gerçekleştirilecek olup, personele Hizmet Sözleşmesi imzalatılarak göreve başlayışları sağlanacaktır.

 

11- Aynı unvan ve branşta olmak kaydıyla aynı birimdeki pozisyon sayısı, çalışan personel sayısı kadar olması durumunda kura işlemine gerek kalmadan sözleşmeliye geçiş işlemi direkt olarak yapılacaktır.

 

12- Boş sözleşmeli personel pozisyonundan fazla müracaatın olması  halinde, söz konusu pozisyonun bulunduğu birimde sırasıyla hizmet süresi, hizmet puanı daha fazla olana öncelik verilecek, eşitlik olması halinde müracaat edenler arasında Müdürlüğümüz tarafından kura çekilerek  işlem sonuçlandırılacaktır.

13- Acil servislerde 4924 sayılı Kanuna tabi çalışmakta iken başka servislerde görevlendirilecek personelin, 657 sayılı Kanuna göre kadrolu görevine dönmeden servis değişikliği yapılmayacaktır.

 

14- Daha önce anılan Kanuna göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken sözleşmesini feshederek görevinden ayrılmış personelle ilgili, hizmet sözleşmesinin 11 inci maddesinde yer alan, “İlgili, iki ay önceden yazılı ihbarda bulunmak şartıyla sözleşmeyi tek taraflı olarak her zaman feshedebilir. Usulüne uygun fesih ihbarı bulunmaksızın görevinden ayrılanlar, dört yıl geçmedikçe yeniden sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler” hükmü Müdürlüğümüzce göz önünde bulundurulacaktır.

15- Sağlık Bakanlığı ve Bağlı kuruluşları 4924 Sayılı Kanununa tabi Sözleşmeli Sağlık Personeli  Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5. Maddesi (ı)  fıkrası çerçevesinde, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. Maddesi 1. Fıkrası (a) bendine tabi olarak Uzman Tabip (Acil Tıp) ve Tabip olarak  çalışanların; Sözleşmeli Personel pozisyonlarına yerleştirme işlemleri kura ile yapılacaktır. Söz konusu kura öncelikli olarak personelin istihdam edildikleri birimlerdeki durumlarına uygun boş sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirilmesi kaydıyla ilan metninde belirtilen şekilde Müdürlüğümüzce sonuçlandırılacaktır.

16- 2018/9 Sayılı Genelgenin 8.maddesine istinaden İlçelerin aynı biriminde görev yapanların yerleştirme işlemlerinden  sonra, boş pozisyon kalması halinde, öncelikle aynı il merkezinden ve aynı ilin ilçelerinden ilçeye yerleştirme işlemleri yapılacaktır. İlçelerde boş pozisyon bulunmaması halinde il merkezindeki boş pozisyonlara öncelikle il merkezinde bulunanların yerleştirme işlemi yapılacaktır. İl Merkezinde bulunanların yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra boş pozisyon kalması halinde aynı İlin ilçelerinde bulunanların yerleştirme işlemleri yapılacaktır.

17- Müracaatlar Müdürlüğümüzde kurulan komisyon tarafında değerlendirilecek olup sonuçlar (tekirdagism.saglik.gov.tr) internet adresinden ilan edilecektir. Başvurusu uygun görülmeyenlere ayrıca yazılı olarak cevap verilmeyecektir. 

18- Müdürlüğümüzce yayınlanacak olan kura sonuçları neticesinde yerleşen sözleşmeli personelin sözleşmeli statüye geçiş işlemleri ÇKYS üzerinden gerçekleşecek olup, personellere Hizmet Sözleşmesi imzalattırılarak göreve başlayışları sağlanacaktır.

 Kura Takvimi:

Başvuruların alınması : 11/04/2018 –24/04/2018

Başvuruların Değerlendirilmesi: 25/04/2018-30/04/2018

Kura yeri: Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü

Kura tarihi : 02/05/2018    Saat:10:00 (12.maddenin gerçekleşmesi durumunda kura çekilecektir)

ÇKYS Atamaların Yapılması: 03/05/2018-11/05/2018

Sözleşmelerin İmzalatılması: 15/05/2018

2018 NİSAN

4924 SÖZLEŞMELİ  SAĞLIK PERSONELİ  PERSONEL VİZELERİ

SIRA

BİRİM ADI

ÜNVANI

BRANŞI

BOŞ VİZE

1

ÇORLU DEVLET HASTANESİ

Uzman Tabip

Acil Tıp

2

2

TEKİRDAĞ DEVLET HASTANESİ

Tabip

3

3

ÇORLU DEVLET HASTANESİ

Tabip

5

4

ÇERKEZKÖY DEVLET HASTANESİ

Tabip

2

5

KAPAKLI DEVLET HASTANESİ

Tabip

3

6

MALKARA DEVLET HASTANESİ

Tabip

1

7

MURATLI DEVLET HASTANESİ

Tabip

1

8

SARAY DEVLET HASTANESİ

Tabip

3

9

ŞARKÖY DEVLET HASTANESİ

Tabip

2

10

HAYRABOLU DEVLET HASTANESİ

Tabip

 

1

11

MARMARA EREĞLİSİ İLÇE DEVLET HASTANESİ

Tabip

3

 

Başvuru Formu İçin Tıklayınız.