2020 YILI SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI ASİL HAK SAHİBİ ADAYLARIN ATAMAYA ESAS BAŞVURU SONUCU GÖREVE BAŞLAYIŞ BİLGİLENDİRME İLANIDIR.
24 Nisan 2020

Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 08/04/2020 tarih ve E.1172 sayılı yazıları ile bildirilen, Bakanlık Makamı’nın 24.03.2020 tarihli ve 299 sayılı Olurları gereği; Bakanlığımız taşra teşkilatında 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında çalıştırılmak üzere istihdamı uygun görülen kadrolara Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, 08-09 Nisan 2020 tarihlerinde gerçekleşen 14.000 sürekli işçi alımı kurası sonucu Müdürlüğümüze Atamaya Esas Belge teslim edip, Komisyonca Bakanlığa atama teklifi uygun görülen Sürekli İşçilerin Müdürlüğümüz ve bağlı sağlık tesisleri emrine atama işlemleri 23/04/2020 tarihinde tamamlanmıştır.

Ataması yapılan Sürekli İşçiler görev yapacakları yerleri https://ckysweb.saglik.gov.tr/personelgorevyeri/ adresinden öğrenilebilmektedir.

Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 08/04/2020 tarih ve E.1172 sayılı kayıtlı yazıları ile Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi web adresi https://yhgm.saglik.gov.tr/ adresinde yayımlanan 13/04/2020 tarihli Web İlanı gereği;

 

ATAMASI YAPILAN SÜREKLİ İŞÇİLERİN GÖREV YERLERİNE BAŞLAYIŞLARI İLE İLGİLİ OLARAK AŞAĞIDA BELİRTİLEN HUSUSLARA DİKKAT ETMELERİ ÖNEMLE RİCA OLUNUR.

 

  • 1-Ataması yapılanlardan; atama işleminin sonuçlanmasını müteakip yasal mazeretler haricinde 10 (On) gün (04/05/2020 son gündür.) içinde göreve başlamayanların ATAMALARI İPTAL edilecektir.
  • 2-Adayların göreve başlamaları için 10 günlük süre öngörülmüş ise de, COVID-19 salgınından dolayı, ülkemizin geçtiği olağanüstü durum göz önüne alınarak, atanmaya hak kazanan aday, kendisine yapılan tebligat üzerine il düzeyinden personel karşılanması yoluna gidildiğinden en geç 3 (ÜÇ) GÜN İÇİNDE (28/04/2020) DERHAL GÖREVE BAŞLATILACAKTIR.
  • 3-İkametgâhı yerleşmeye hak kazandığı yerde olup da, halen başka yerde bulunan adaya göreve başlaması için 5(Beş) gün yol hakkı tanındıktan sonra göreve başlaması sağlanacaktır.
  • 4-Halen askerde olmaları sebebiyle göreve başlatılamayacak durumda olanlar, durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla, terhis tarihinden itibaren onbeş (15) gün içerisinde dilekçe ve terhis belgesi ile birlikte Müdürlüğümüze müracaat etmesi durumunda göreve başlatılacaktır.
  • 5- Yasal mazereti sebebiyle (hastalık, doğum vb.) göreve başlatılamayacak durumda olanlar, durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla mazeretlerinin sona erdiği tarihten itibaren5 (beş) iş günü içerisinde göreve başlatılacaktır.
  • 6-Halen kamu görevlisi olarak veya 4857 sayılı İş Kanununun 17 nci maddesi kapsamındaki bildirim şartına tabi olarak çalışanlardan, istifa/sözleşme fesih taleplerini kurumlarına/işyerlerine iletmiş olmakla birlikte, bu işlemlerin devam etmesi nedeniyle görevine başlayamayacak durumda olanlar, durumlarını belgelendirmek şartıyla mazeretlerinin sona erdiği tarihten itibaren 4 (dört) iş günü içerisinde göreve başlatılacaktır.

 

 

 

 

BAŞLAYIŞ İÇİN MÜRACAAT YERLERİ:

 

ATAMA YERİ

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü

OLANLAR. TEKİRDAĞ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ATAMA BİRİMİNE BAŞLAYIŞ YAPMAK ÜZERE MÜRACAAT ETMELERİ GEREKMEKTEDİR.

…..İlçe Sağlık Müdürlüğü

Tekirdağ İl Ambulans Servisi Başhekimliği

 

 

ATAMA YERİ

….. Devlet Hastanesi

OLANLAR. ATAMA YERDEKİ ÖZLÜK BİRİMLERİNE BAŞLAYIŞ YAPMAK ÜZERE MÜRACAAT ETMELERİ GEREKMEKTEDİR.

… Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi/Hastanesi

 

 

 

İLGİLİLERE İLANEN DUYRULUR.