"Hemovijilans Kursu Eğitim Programı Gerçekleşti"
05 Ekim 2017

Hemovijilans; kan ve kan bileşenlerinin toplanmasından alıcıların takibine kadar tüm transfüzyon zincirini kapsayan, kan ve kan bileşenlerinin toplanmasından ve klinik kullanımından kaynaklanan beklenmeyen veya istenmeyen durumlar hakkında bilgi toplamak, değerlendirmek ve bunların oluşumunu veya tekrarlanmasını önlemek amacıyla yürütülen bir dizi izleme prosedürleridir.

Bu kapsamda 04/10/2017 tarihinde Çorlu Devlet Hastanesi Konferans Salonunda iki oturum şeklinde gerçekleştirilen Hemovijilans Kursu Eğitim Programına Edirne, Kırklareli, Çanakkale ilimizde  faaliyet gösteren kamu  ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan Hemovijilans Koordinatörleri ve Hemşirelerin katıldığı toplantı düzenlenmiştir.

Hemovijilans Kursu Eğitim Programına konuşmacı olarak katılım sağlayan;

Sağlık Bakanlığı Dış Kapı Yıldırım Bayazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uzm. Dr. Nigar ERTUĞRUL ÖRÜÇ tarafından Kan Transfüzyonu İle İlgili Yasal Mevzuat Ve Ulusal Hemovijilans Organizasyonu ile Transfüzyonu Başlatma ve İzlemde Hemşire Sorumluluğu

Sağlık Bakanlığı Kan Hizmetleri Daire Başkanlığı Hemovijilans Sorumlusu Dr. Ülkü KODALOĞLU TEMUR Hemovijilans İle İlgili Temel Kavramları

Türk Kızılayı Avrupa Bölge Sorumlusu Dr. İbrahim BALIM Bağışçı Reaksiyonlarının Tanımlanması ve Yaklaşım,  Bölge Kan Merkezi Düzeyinde Hemovijilans Sistemini

Bezmialem Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Doç. Dr. Güven ÇETİN Transfüzyon İlişkili Reaksiyonların Tanımlanması Ve Yaklaşım

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Prof.Dr. İsmail Yaşar AVCI Hastane Düzeyinde Hemovijilans Sistemi

Başlıklı konuların anlatımı sonrası soru cevap ve tartışma şeklinde program sona ermiştir.

Hemovijilans Kursu Eğitim Programına konuşmacı olarak katılan Akademisyenlere, Sağlık Bakanlığı Yetkililerine ve katılımcılara teşekkür ederiz.

• DSCN4154.JPG
  • DSCN4067.JPG