"Doğurana, Doğana ve Doğum Anına Destek Sempozyumu"
30 Mart 2018

İlimizde "Anne Dostu Hastane" programı kapsamında yapılan çalışmalara destek vermek ve hızla yükselen sezaryen doğum oranlarına dikkati çekerek normal doğumun teşviki amacıyla Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından organize edilen “Doğurana, Doğana ve Doğum Anına Destek” sempozyumu 29 Mart 2018 tarihinde Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük konferans salonunda gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Cengiz BECERİR, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Dr. Haci Bayram ZENGİN, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Atakan EREN, tüm kamu, özel ve üniversite hastanelerinden kadın ve doğum hastalıkları uzmanları, aile hekimleri, ebeler, hemşireler ve diğer sağlık personelleri katılmıştır.
Kadın Doğum Uzmanları Dr. Hakan ÇOKER, Dr. Semra ÖZER ve Dr. Sinem ALBAYRAK KAYA, Uzman Psikolog Neşe KARABEKİR, Dr. Hülya BECERİR ve Öğretim Görevlisi Meryem METİNOĞLU’nun  konuşmacı olarak katıldığı  Sempozyumda Anne dostu hastane felsefesi, Doğumda Non-Farmakolojik yöntemlerlerin kullanımı ve  gebeye destek yöntemleri, doğumun fizyolojisi ve bunun günümüz koşullarında nasıl korunabileceği, doğana, doğurana, doğum anına ve doğuma saygının doğum odalarında nasıl yaratılabileceği konularında sunumlar yapılmıştır.
 Her bir bebek bir sonraki kuşağın bir parçası olacağı için anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak bundan sonrada hedefimiz olacaktır. Sempozyuma emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür ederiz.

• kapak.JPG
  • DSCN5245.JPG